Amsterdam UMC, Verloskundige Wetenschap zoekt een promovendus

30 september 2021

De afdeling Verloskundige Wetenschap van het Amsterdam UMC zoekt een promovendus die onderzoekt hoe depressieve klachten tijdens en na een zwangerschap voorkomen kunnen worden.

Over het project en taken

Als promovendus werk je mee aan een klinische interventiestudie naar de effectiviteit van veerkrachttraining tijdens de zwangerschap. Deze training moet maternale depressieve klachten verminderen en de maternale emotionele veerkracht en de ontwikkeling van het (ongeboren) kind verbeteren. Dit interventieonderzoek is ingebed in een grootschalige longitudinale studie.

Binnen dit project voert de promovendus taken uit zoals het uitvoeren van het onderzoek, dataverzameling, beheer van de database en presenteren van onderzoeksresultaten op nationale en internationale congressen. Een multidisciplinair team van experts op het gebied van verloskunde, klinische en ontwikkelingspsychologie en neuro-endocriene processen begeleidt en adviseert de promovendus.

Wie kan reageren?

De afdeling Verloskundige Wetenschap zoekt een enthousiaste collega met een echte onderzoeksgeest en een sterke affiniteit met de zwangerschapsgerelateerde psychosociale zorg, de verloskundige praktijk, en de verbetering van de geboortezorg. Verloskundigen zijn nadrukkelijk uitgenodigd om op deze vacature te reageren.

Heb je interesse of zoek je meer informatie? Alle informatie over de functie-eisen, het project en de sollicitatieprocedure vind je op de vacaturepagina.