Deel je mening over prenatale groepszorg (Centering Pregnancy)

07 september 2021

Prenatale groepszorg wordt internationaal aanbevolen als een positieve vorm van verloskundige zorg. In veel landen vindt onderzoek plaats naar manieren om dit te implementeren en uit te breiden. Ook de City University Londen is een studie hiernaar gestart. Ze vragen hiervoor verloskundigen die groepszorg aanbieden of ooit hebben aangeboden in Nederland en in de Verenigde Staten naar hun mening.

Nederland en de Verenigde Staten zijn de twee landen waar prenatale groepszorg het meest uitgebreid is geïmplementeerd. In de VS al zo'n twintig jaar en in ons land ook al bijna tien jaar. Omdat verloskundigen bijna altijd ingezet worden om deze initiatieven te leiden of begeleiden, horen de onderzoekers graag jullie mening.

Geef je mening

Wil je meedoen, vul dan de online vragenlijst in via de volgende link: Het grote prenatale groepszorg begeleider onderzoek

Als je op deze link klikt kan je rechtsboven naar de Nederlandse versie gaan.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 12 tot 15 minuten. Deelname is vrijwillig en geheel vertrouwelijk. Via de link vind je uitgebreidere informatie over het onderzoek. Als blijk van waardering voor je tijd en moeite kun je na afloop meedoen aan een trekking en kans maken op een elektronische cadeaukaart van € 85,-.

Meer informatie

Voor vragen of opmerkingen over dit onderzoek kun je terecht bij onderzoeker Jalana.Lazar@city.ac.uk of Marlies.Rijnders@tno.nl.